
Lifestyle
Engage, Engage, Engage
Je hoort het vaak, engagement. Instagram die hun algoritme weer aanpast, en jij die daar de dupe van bent. Wat kun je doen om wel engagement...
Deze website gebruikt funtionele cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
In de eerste lockdown heb ik misschien wel 20 bananenbroden gebakken. Elke keer een klein beetje anders. Voor mij zijn er een paar belangrijke aspecten voor een bananenbrood. Lekker moist (sorry voor het woordgebruik), goed gevuld en machtig! Show je bak skills met dit makkelijke maar impressive bananenbrood. (In Nederland vinden we dit meer een cake, maar maakt het zeker niet minder ontbijt waardig.)
Ingredienten
Ik heb verschillende recepten gemengt. Sommige ingrediënten zijn misschien gek, maar trust me!
Andere benodigdheden
Picture by njam.tv
First things first!
Verwarm je oven voor op 175 graden celsius.
Pel de banaan en prak hem in een apart schaaltje. Zorg dat er zo weinig mogelijk klontjes in zitten, je kunt er ook voor kiezen om het snel even met een blender of staafmixer te doen. Zet dit even apart.
Doe de suiker, ei en boter in een van de beslagkommen. Let op dat je boter niet te warm is, anders stollen de eieren. Mix dit alles tot een glad geheel. Voeg hierna de crème fraiche en bananen praksel er bij. Meng dit goed door elkaar, dit kun je later niet meer. Zet dit nu aan de kant. Deze beslagkom bevat al je ‘natte’ ingrediënten.
Mix in de andere kom je droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat. Voeg dit in delen toe aan je natte mengsel. Let op: mix dit niet te lang. Als alles gemengd is en je geen bloem meer ziet kun je gewoon stoppen. Te lang mixen zorgt ervoor dat je brood te stevig wordt en hij niet meer lekker rijst.
Last but not least, hak je notenmix en chocolade in grove stukken. Je wilt het nog tegenkomen in je brood later! Zorg dat je een paar mooie stukken apart houdt voor je decoratie. Meng de rest door je beslag.
Vet je cakevorm in om de brood er makkelijk uit te kunnen halen. Ik gebruik zelf altijd nog een stuk bakpapier op de onderkant die iets uitsteekt aan de bovenkant. Zo kun je gemakkelijk je brood eruit tillen.
Hier een makkelijke video over hoe je een bakvorm bekleed: www.youtube.com/watch?v=zNioNO-IGhs
Verdeel het beslag over de cakevorm. Vervolgens moet hij totaal een uur de oven in. Let op! Na een halfuur bakken even een aluminium folietje erover heen. Zo wordt de binnenkant ook mooi gaar. Hierna moet hij nog een afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Voor de volgende dagen kun je hem heel goed nog even in de magnetron doen, of zelfs onder het tosti ijzer. Zo smelt de chocolade weer lekker!
Smikkel lekker!
Tip van de chef!
Wil je hem nog specialer maken? Maak dan een topping van cashewcreme!
Hoe?
Gooi alles (behalve het verse fruit) in een blender of in een foodprocessor en wacht tot het een creme is. Hoe meer water je toevoegt hoe dunner de crème wordt.
Scoop een paar lepels op je warme bananenbrood en top het af met het verse fruit en opeens is je snack restaurant waardig!)
Picture by aline-made.com
Je hoort het vaak, engagement. Instagram die hun algoritme weer aanpast, en jij die daar de dupe van bent. Wat kun je doen om wel engagement...
Feed, het visitekaartje van jouw Instagram. Zien potentiële volgers je foto en klikken ze door naar je pagina, dan zien ze gelijk een overview van jouw style. Bevalt dit, dan zullen...
Voor serieuze shoppers is 27 november, de vrijdag na Thanksgiving de hemel op aarde: de aftrap is vroeg, soms om middernacht en degenen aan de frontlinie scoren...